Makaron farfalle z łososiem
Nasze danie premium w ofercie. Wysokobiałkowy łosoś idealnie komponuje się w wachlarzu smaków wraz z aksamitną śmietanką i lekko goryczkowymi kaparami. Chrupiąca cukinia z delikatna papryką bez skórki wprowadza naturalną świeżość. Zapach aromatycznego koperku pobudza apetyt już przy samym otwarciu, a sok z cytryny wyostrza każdą nutę smakową w naszej kompozycji. Całość połączona z makaronem „kokardki” daje nam wysokoenergetyczny i zdrowy posiłek, zapewniający energię na każdą przygodę. Jest to idealny balans różnorodnych smaków, który sprosta gustom najbardziej wymagających koneserów.


Kurczak curry z nutą kokosa i ananasem
Poszukujesz egzotycznych smaków? Doskonale trafiłeś! To danie w naszym slangu brzmi koko-curry. Inspiracją tej potrawy stała się niezwykle aromatyczna kuchnia indyjska. Bazą jest przyrządzana przez nas pasta z orzechów nerkowca i słonecznika. Filet z kurczaka obecny w potrawie skąpany jest w delikatnie pikantnym sosie curry, który składa się również z napoju kokosowego o wysokiej zawartości ekstraktu z kokosa (aż 75%) i soczystych pomidorów. Brzmi intrygująco? To nadal nie wszystko! W tym daniu znajdziesz również słodkie kawałki soczystego ananasa oraz chrupiące pędy bambusa. Bogactwo przypraw takich jak imbir, kurkuma, curry, w tym pasta z trawy cytrynowej przeniesie Twoje zmysły w niezwykłą podróż smaków.
Kurczak w sosie serowo-porowym z makaronem bezglutenowym
To pozycja niezwykle kaloryczna, która sprawdzi się doskonale podczas intensywnego wysiłku. Poza świetną kalorycznością zapewnia równie doskonały smak, do którego będzie się chciało zawsze wracać! Zacznijmy więc od początku. Kremowy smak sosu serowego uzyskany dzięki połączeniu sera camembert oraz sera z niebieską pleśnią, a także delikatna nuta pora to smaki rodem z kuchni francuskiej. Wyjątkowości tej pozycji dopełniają również wyraziste i aromatyczne kawałeczki doskonałej wędzonej szynki, która poza swoim smakiem może szczycić się doskonałym składem. Nie znajdziemy w niej nic więcej poza mięsa z szynki wieprzowej oraz soli! Zwieńczeniem wszystkiego jest delikatny, bezglutenowy makaron świderki zrobiony z mąki kukurydzianej, warzywny dodatek w postaci różyczek kalafiora oraz rozmaryn.


Chili con carne
Gorące połączenie chili z sycącym mięsem mielonym. Pozycja obowiązkowa dla miłośników porządnej mięsnej porcji, bogatej również w warzywne dodatki. Aromatyczna papryka, wysokobiałkowa czerwona fasola i słodka kukurydza, która jest kropką nad „i” w tym daniu. Kompozycja przypraw jakimi jest kmin rzymski, chili i oregano przeniesie Wasze kubki smakowe prosto do Meksyku.
Makaron bezglutenowy a’la bolognese z tofu
Wegański must have dla każdego kto nie spożywa produktów pochodzenia zwierzęcego. Myślisz sobie, że to jedynie makaron a’la bolognese, czy może mnie czymś zaskoczyć? Otóż tak, kompozycja przypraw użyta w tym daniu jest bardzo bogata. Znajdziemy w nim czosnek niedźwiedzi, paprykę wędzoną, paprykę ostrą, a także oregano. Dodatkowo wyjątkowego smaku tofu nadaje bezglutenowy sos sojowy. Bazą pomidorowego sosu są warzywa takie jaka cebula, czosnek, marchew, a także korzeń pietruszki. Na uwagę zasługują interesujące dodatki w postaci czerwonej soczewicy, która wyróżnia się na tle pomidorowego sosu i tofu oraz aromatyczne suszone pomidory. Dzięki obecności nieaktywnych płatków drożdżowych całość kompozycji jest wzbogacona o dodatkowe ilości białka i kalorii, a danie nabiera podkreślenia smakowego niczym oprószone parmezanem.


Risotto z pomidorami i gorgonzolą
Jesteś wielbicielem pomidorowych smaków? Rozsmakuj się w naszym mocno pomidorowym risotto przygotowanym przy użyciu doskonałej jakości ryżu arborio. Połączenie suszonych pomidorów przywodzących na myśl słoneczne włoskie wakacje oraz soczystej pulpy pomidorowej zostało podkreślone wyrazistym i aromatycznym włoskim serem Gorgonzola. To bezmięsne danie dzięki wysokiej kaloryczności doda Ci sił podczas różnych aktywności, górskiej wędrówki, czy wycieczki po lesie.
Leczo z cukinią
Węgierski temperament z nutą polskich smaków. Brzmi jak połączenie idealne? To musi być leczo z cukinią. To sycące warzywno mięsne danie, którego główne skrzypce gra soczysta zielona cukinia i mięso mielone wieprzowo-wołowe, które jest solidną podstawą zapewniającą odpowiednią ilość kalorii. Całość skomponowana jest z papryką i pomidorami, które są kwintesencją prawdziwego węgierskiego leczo. Dzięki procesowi liofilizacji warzywa są chrupkie i świeże, a danie po zalaniu wrzątkiem smakuje jak ugotowane przed chwilą. Dodatek ostrej papryki nadaje wyrazistości przy każdym kęsie.
